Nieuws

Filter

Werkende en Werkzoekende en ZZP | 29-03-2023

Een overstap maken naar de sector Zorg & Welzijn

Kom naar onze informatiebijeenkomst op 17 april!

Lees bericht

Algemeen | 15-03-2023

Al wandelend aan de slag met je loopbaan?

Ben jij op zoek naar gratis loopbaanadvies en hou je van wandelen? Dan hebben wij iets leuks voor jou tijdens de Maand van Leren en Werken! Het Leerwerkloket Fryslân organiseert extra activiteiten, waaronder een wandeling met een loopbaanadviseur. Tijdens de wandeling kun je aan de slag met jouw persoonlijke loopbaanvraag en kom je ook mentaal gemakkelijk in beweging. De natuur spiegelt, kan je inspireren en zo kan de wandeling voorzien in oplossingen.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 15-03-2023

Harmen vertelt over zijn loopbaantraject


Lees bericht

Algemeen | 14-03-2023

April is de maand van Leren en Werken

35 Leerwerkloketten organiseren in april de Maand van Leren en Werken. Gedurende de maand organiseren wij extra activiteiten om iedereen met loopbaanvragen op laagdrempelige manier van advies te voorzien. “Welke stappen moet ik zetten om plezier te houden in mijn werk? Welk beroep past het best bij mij? Ik wil graag iets anders doen, maar ik weet niet wat.” Dit zijn zomaar wat vragen waarmee wij van het Leerwerkloket dagelijks aan de slag gaan. Met hulp van het Leerwerkloket krijgen je meer grip op je loopbaan. 

Lees bericht

Werkgever | 12-12-2022

Tel mee met taal

Subsidie tel mee met taal

Lees bericht

Algemeen | 21-06-2022

Fryske talinten: Een bewijs voor wat je allemaal kan.

Mavis Brewster “dit kan iedereen doen!”

Mavis barst van de kennis, kwaliteiten en ervaring, waardevolle ervaring wel te verstaan. Alleen… werd dat niet door iedereen herkend. Haar cv liet veel buitenlandse kennis en ervaringen zien op het gebied van voorlichting, informatievoorziening en communicatie. Eenmaal terug in Nederland ontving Mavis vanwege omstandigheden een uitkering en ging vrijwilligerswerk doen. In de tussentijd werden haar baantjes aangeboden die niet in overeenstemming waren met haar niveau en werkervaring.

Er volgden vele gesprekken totdat Mavis doorwezen werd naar het Leerwerkl...Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 23-05-2022

Klanttevredenheidsonderzoek 2021 - prachtig resultaat voor Leerwerkloket Fryslân

Klanten waarderen de dienstverlening van het Leerwerkloket Fryslân met een 8,9!

“Ik ben goed geholpen met het zoeken naar mogelijkheden die voor mij haalbaar zijn. Door middel van testen en gesprekken weet ik nu wat ik graag wil gaan doen. Ook zijn ze erg flexibel met het inplannen van de gesprekken.”

Belangrijk leerpunt: Het Leerwerkloket is er voor alle inwoners van Friesland. Het onderzoek heeft aangetoond dat bijna de helft (46%) van de klanten via een gemeente of het UWV bij het Leerwerkloket komt. Zij vertegenwoordigen nog geen 5% van de beroepsbevolking. De werkenden (de andere 95%) wet...

Lees bericht

Algemeen | 15-03-2022

Het verhaal van Marco

Vier op de tien zzp’ers hebben op dit moment minder inkomen dan voor de crisis. Sommigen leven op bijstandsniveau. Als Leerwerkloket spreken we regelmatig zzp’ers die het zwaar hebben. 

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 15-02-2022

Kansen verzilveren voor technisch vakmanschap

Er is veel vraag naar technisch personeel. Ben jij bekend met Servicepunt Techniek (SPT) Noord? Ze helpen je graag mee bij het vinden van een passende baan. Ook bieden ze ondersteuning bij verdere oriëntatie of scholing. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Lees bericht

Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 27-12-2021

Vind je update

NL leert door: vind de update die bij jou past!

Lees bericht

Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 13-12-2021

Kosteloos leren en ontwikkelen

Wil jij werken aan je eigen ontwikkeling?

Er is misschien wel meer mogelijk dan dat jij nu denkt! Er staan namelijk ontzettend veel gratis cursussen en trainingen online. Het gaat vaak om een korte cursus of een bijscholing voor een bepaald beroep. Een ideale manier om jouw kennis uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden die jou binnen je huidige werk of organisatie meer mogelijkheden geven, of ontwikkel en vergroot je je mogelijkheden bij een ander bedrijf of organisatie. Het kan ook zomaar een eerste stap zijn naar een ander beroep of andere loopbaan met betere kansen. 

Bekijk e...

Lees bericht

Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 23-11-2021

Breng je kwaliteiten in beeld

Fryske Talinten! Pak je kans!


Heb je niet het juiste diploma, maar wel de juiste ervaring? Misschien is het valideringstraject dan wel iets voor jou! 

Heel vaak weten mensen niet wat hun kwaliteiten zijn. Het werk dat ze doen en de kwaliteiten die ze daarin laten zien vinden ze vaak ‘heel logisch’. Maar dat is het juist niet! Een werkgever wil graag weten waar jij goed in bent. Welke kwaliteiten je bezit en hoe je deze inzet. Om meer zicht te krijgen in je kwaliteiten kunt je een Competentietraject doorlopen. Competenties zijn vergelijkbaar met kwaliteiten: het is een verzameling van al...

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 13-10-2021

STAP-BUDGET

STAP-budget, wat moet je weten?

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een budget van maximaal € 1.000 aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Deze vergoeding heet Stimulans Arbeidsmarktpositie-budget (STAP-budget). Hiermee wil de overheid mensen helpen zich te ontwikkelen en om hun positie te verbeteren.   De huidige belastingaftrek voor studiekosten (scholingsuitgaven) komt  hiermee vanaf belastingjaar 2022 te vervallen. Het STAP-budget dat hiervoor in de plaats komt is een beperkter uitgavenregeling.  Let op: Tussen 1 januari 2022 en 1 maart 2022 is er dus tijdelijk geen fis...

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende en ZZP | 26-10-2020

Omscholen in Coronatijd

Corona slaat in sommige beroepen hard toe. In de horeca, evenementensector, het toerisme en de reisbranche vallen ontslagen. Omscholen is het toverwoord. Deze twee mensen slaan een andere richting in

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende en ZZP | 29-08-2020

De zoektocht naar ander werk

De coronacrisis heeft vele gezichten. Wie zijn baan verliest of ineens naar ander werk verlangt, moet zelf op zoek. Dat vergt creativiteit, doorzettingsvermogen en lef. Drie Friezen over hun zoektocht naar ander werk.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 27-01-2020

Social Employability

Social is belangrijk tegenwoordig. Je komt het tegen in Social Media, Social Learning, Social Business en vast met nog veel meer toevoegingen. Opmerkelijk dat het begrip Social eigenlijk altijd inhoud krijgt door het gebruik van digitale tools en online community’s. Zo is de huidige generatie bekende Nederlanders groot geworden via Social Media. Zij zijn daarmee hèt voorbeeld van social employability.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 27-01-2020

Werkzoekend en MBO bijscholen, hoe dan?

Helaas, haar huidige baan stopt en ze moet op zoek naar nieuw werk. Ze heeft geluk, de werkgever biedt een outplacementtraject waarin ze met een coach in gesprek gaat over drijfveren en passie. Ze wordt enthousiast en ontdekt nieuwe talenten. Ze heeft jaren gewerkt maar mist de benodigde erkende mbo-diploma’s, zeker om de gewenste carrièreswitch te kunnen maken. Geen probleem, ze staat open voor een nieuwe toekomst, is leergierig en gedreven en wil via erkende diploma’s waardevoller worden op de arbeidsmarkt. Maar dan volgt de kater.

Lees bericht

Werkgever | 27-01-2020

Ontwikkelen maatwerk leertraject

Je bent werkgever en ziet dat er iets moet gebeuren. Je beste medewerkers stappen over naar de concurrent, je vacatures staan lang open en het zittende personeel functioneert niet optimaal. Hoe houd je je medewerkers optimaal geïnformeerd met de voortdurende digitale, technologische en globale ontwikkelingen. Je wilt als organisatie tenslotte de beste producent of dienstverlener blijven?

Lees bericht