Klanten waarderen de dienstverlening van het Leerwerkloket Fryslân met een 8,9!
“Ik ben goed geholpen met het zoeken naar mogelijkheden die voor mij haalbaar zijn. Door middel van testen en gesprekken weet ik nu wat ik graag wil gaan doen. Ook zijn ze erg flexibel met het inplannen van de gesprekken.”
Belangrijk leerpunt: Het Leerwerkloket is er voor alle inwoners van Friesland. Het onderzoek heeft aangetoond dat bijna de helft (46%) van de klanten via een gemeente of het UWV bij het Leerwerkloket komt. Zij vertegenwoordigen nog geen 5% van de beroepsbevolking. De werkenden (de andere 95%) wet...
35 Leerwerkloketten organiseren in april de Maand van Leren en Werken. Gedurende de maand organiseren wij extra activiteiten om iedereen met loopbaanvragen op laagdrempelige manier van advies te voorzien. “Welke stappen moet ik zetten om plezier te houden in mijn werk? Welk beroep past het best bij mij? Ik wil graag iets anders doen, maar ik weet niet wat.” Dit zijn zomaar wat vragen waarmee wij van het Leerwerkloket dagelijks aan de slag gaan. Met hulp van het Leerwerkloket krijgen je meer grip op je loopbaan.
Online Workshop Loopbaanoriëntatie
Je doet al jaren hetzelfde werk of je zit al e...
Vier op de tien zzp’ers hebben op dit moment minder inkomen dan voor de crisis. Sommigen leven op bijstandsniveau. Als Leerwerkloket spreken we regelmatig zzp’ers die het zwaar hebben.
Vanaf 1 maart is het mogelijk een STAP-budget van maximaal 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Vanaf deze datum hebben, in 2 dagen tijd, 35.000 mensen via het digitale portaal van UWV een STAP-budget aangevraagd! Het is zo snel gegaan dat het beschikbaar gestelde budget, voor dit eerste tijdvak volledig is benut. Maar niet getreurd, dit jaar zijn er vijf aanvraagtijdvakken – om de twee maanden – waarin het STAP-budget kan worden aangevraagd. Op de volgende momenten start er in 2022 een nieuwe aanvraagperiode: 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november.
Vanaf 1 mei is de start ...
Er is veel vraag naar technisch personeel. Ben jij bekend met Servicepunt Techniek (SPT) Noord? Ze helpen je graag mee bij het vinden van een passende baan. Ook bieden ze ondersteuning bij verdere oriëntatie of scholing. Daar zijn geen kosten aan verbonden.
NL leert door: vind de update die bij jou past!
Wil jij werken aan je eigen ontwikkeling?
Er is misschien wel meer mogelijk dan dat jij nu denkt! Er staan namelijk ontzettend veel gratis cursussen en trainingen online. Het gaat vaak om een korte cursus of een bijscholing voor een bepaald beroep. Een ideale manier om jouw kennis uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden die jou binnen je huidige werk of organisatie meer mogelijkheden geven, of ontwikkel en vergroot je je mogelijkheden bij een ander bedrijf of organisatie. Het kan ook zomaar een eerste stap zijn naar een ander beroep of andere loopbaan met betere kansen.
Bekijk e...
Heb je niet het juiste diploma, maar wel de juiste ervaring? Misschien is het valideringstraject dan wel iets voor jou!
Heel vaak weten mensen niet wat hun kwaliteiten zijn. Het werk dat ze doen en de kwaliteiten die ze daarin laten zien vinden ze vaak ‘heel logisch’. Maar dat is het juist niet! Een werkgever wil graag weten waar jij goed in bent. Welke kwaliteiten je bezit en hoe je deze inzet. Om meer zicht te krijgen in je kwaliteiten kunt je een Competentietraject doorlopen. Competenties zijn vergelijkbaar met kwaliteiten: het is een verzameling van al...
Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een budget van maximaal € 1.000 aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Deze vergoeding heet Stimulans Arbeidsmarktpositie-budget (STAP-budget). Hiermee wil de overheid mensen helpen zich te ontwikkelen en om hun positie te verbeteren. De huidige belastingaftrek voor studiekosten (scholingsuitgaven) komt hiermee vanaf belastingjaar 2022 te vervallen. Het STAP-budget dat hiervoor in de plaats komt is een beperkter uitgavenregeling. Let op: Tussen 1 januari 2022 en 1 maart 2022 is er dus tijdelijk geen fis...
Corona slaat in sommige beroepen hard toe. In de horeca, evenementensector, het toerisme en de reisbranche vallen ontslagen. Omscholen is het toverwoord. Deze twee mensen slaan een andere richting in
De coronacrisis heeft vele gezichten. Wie zijn baan verliest of ineens naar ander werk verlangt, moet zelf op zoek. Dat vergt creativiteit, doorzettingsvermogen en lef. Drie Friezen over hun zoektocht naar ander werk.
Social is belangrijk tegenwoordig. Je komt het tegen in Social Media, Social Learning, Social Business en vast met nog veel meer toevoegingen. Opmerkelijk dat het begrip Social eigenlijk altijd inhoud krijgt door het gebruik van digitale tools en online community’s. Zo is de huidige generatie bekende Nederlanders groot geworden via Social Media. Zij zijn daarmee hèt voorbeeld van social employability.
Helaas, haar huidige baan stopt en ze moet op zoek naar nieuw werk. Ze heeft geluk, de werkgever biedt een outplacementtraject waarin ze met een coach in gesprek gaat over drijfveren en passie. Ze wordt enthousiast en ontdekt nieuwe talenten. Ze heeft jaren gewerkt maar mist de benodigde erkende mbo-diploma’s, zeker om de gewenste carrièreswitch te kunnen maken. Geen probleem, ze staat open voor een nieuwe toekomst, is leergierig en gedreven en wil via erkende diploma’s waardevoller worden op de arbeidsmarkt. Maar dan volgt de kater.
Je bent werkgever en ziet dat er iets moet gebeuren. Je beste medewerkers stappen over naar de concurrent, je vacatures staan lang open en het zittende personeel functioneert niet optimaal. Hoe houd je je medewerkers optimaal geïnformeerd met de voortdurende digitale, technologische en globale ontwikkelingen. Je wilt als organisatie tenslotte de beste producent of dienstverlener blijven?