Nieuws

Filter

Werkende en Werkzoekende | 25-05-2021

Voorschakeltraject 'Ontdek de horeca'

Voorschakeltraject 'Ontdek de horeca' 

Lees bericht

Algemeen en Werkgever en Werkzoekende | 11-05-2021

Maak werk van je loopbaan!

Maak werk van je loopbaan!

Lees bericht

Algemeen en Werkgever en Werkzoekende | 19-04-2021

Infoavond BBL (Leren en werken)

Infoavond BBL (Leren en werken) voor bedrijven en studenten

Lees bericht

Algemeen | 19-04-2021

Online Meet & Greet

Voor iedereen die een nieuwe uitdaging voor zichzelf ziet om te gaan werken in de groene sector!

Lees bericht

Werkzoekende | 19-04-2021

Takomst yn TûkeTechnyk

Volg nu de spoedcursus techniek, mét baangarantie!

Lees bericht

Werkzoekende | 06-04-2021

Ontdek (de) techniek!

Heb jij geen idee van de baankansen in de techniek en ben je hier wel nieuwsgierig naar? Meld je dan aan voor onze ontdekdagen waarin het Nordwin College, Friesland College en ROC Friese Poort je laten ontdekken welke opleidingen, functies én kansberoepen er in Friesland zijn.

Lees bericht

Werkzoekende | 08-03-2021

Maak jij de switch naar waardevol werk?

Heb jij altijd al in zorg en welzijn willen werken? Of ben je door de situatie gedwongen na te denken over een carrièreswitch? Er zijn volop kansen in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en welzijnswerk. De Ontdekdezorg week biedt jou de mogelijkheid online kennis te maken met werken in zorg en welzijn.

Lees bericht

| 23-02-2021

Digitale Meet&Greet XXL


Lees bericht

Werkgever | 12-01-2021

Subsidie voor werkgevers

Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende en ZZP | 26-10-2020

Omscholen in Coronatijd

Corona slaat in sommige beroepen hard toe. In de horeca, evenementensector, het toerisme en de reisbranche vallen ontslagen. Omscholen is het toverwoord. Deze twee mensen slaan een andere richting in

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende en ZZP | 29-08-2020

De zoektocht naar ander werk

De coronacrisis heeft vele gezichten. Wie zijn baan verliest of ineens naar ander werk verlangt, moet zelf op zoek. Dat vergt creativiteit, doorzettingsvermogen en lef. Drie Friezen over hun zoektocht naar ander werk.

Lees bericht

Werkgever | 28-08-2020

Stevige impuls voor scholing en stageplaatsen

Bedrijven en organisaties kunnen een bijdrage aanvragen voor opleidingskosten van medewerkers en voor het begeleiden van een stagiair.

Lees bericht

Werkgever | 06-07-2020

Wereldalfabetiseringsdag

Op dinsdag 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag. Die dag is een ideaal moment om aandacht te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid.

Lees bericht

Algemeen | 24-03-2020

Gratis cursus of opleiding via Fryslân Werkt!

Nu de meesten van jullie de komende weken thuis zitten, is het goed om deze tijd nuttig te besteden. En hoe kan je deze tijd nou beter besteden dan met het volgen van een opleiding of cursus? Via Fryslân Werkt! kun je tot september 2020 gratis een opleiding of cursus volgen!

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 27-01-2020

Social Employability

Social is belangrijk tegenwoordig. Je komt het tegen in Social Media, Social Learning, Social Business en vast met nog veel meer toevoegingen. Opmerkelijk dat het begrip Social eigenlijk altijd inhoud krijgt door het gebruik van digitale tools en online community’s. Zo is de huidige generatie bekende Nederlanders groot geworden via Social Media. Zij zijn daarmee hèt voorbeeld van social employability.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 27-01-2020

Werkzoekend en MBO bijscholen, hoe dan?

Helaas, haar huidige baan stopt en ze moet op zoek naar nieuw werk. Ze heeft geluk, de werkgever biedt een outplacementtraject waarin ze met een coach in gesprek gaat over drijfveren en passie. Ze wordt enthousiast en ontdekt nieuwe talenten. Ze heeft jaren gewerkt maar mist de benodigde erkende mbo-diploma’s, zeker om de gewenste carrièreswitch te kunnen maken. Geen probleem, ze staat open voor een nieuwe toekomst, is leergierig en gedreven en wil via erkende diploma’s waardevoller worden op de arbeidsmarkt. Maar dan volgt de kater.

Lees bericht

Werkgever | 27-01-2020

Ontwikkelen maatwerk leertraject

Je bent werkgever en ziet dat er iets moet gebeuren. Je beste medewerkers stappen over naar de concurrent, je vacatures staan lang open en het zittende personeel functioneert niet optimaal. Hoe houd je je medewerkers optimaal geïnformeerd met de voortdurende digitale, technologische en globale ontwikkelingen. Je wilt als organisatie tenslotte de beste producent of dienstverlener blijven?

Lees bericht

Werkgever | 27-01-2020

Hoe help ik mijn minder functionerende medewerker?

Een functioneringsprobleem is zowel voor medewerker als werkgever erg vervelend. Iedere medewerker wil presteren, gewaardeerd worden en vol zelfvertrouwen z’n werk doen. Elke leidinggevende wil een goed functionerend team dat deadlines haalt en output levert waarop de afdeling wordt beoordeeld. Als organisatie heb je daarbij nog de maatschappelijke verantwoordelijkheid medewerkers te laten functioneren en arbeidsmarktgeschikt te houden, formeel vastgelegd in de scholingsplicht in de WWZ. Afscheid nemen gaat niet zomaar; de werkgever moet alles gedaan hebben om de medewerker op het benodigde functieniveau te krijgen. Maar hoe bepaal je als leidinggevende/P&O’er hoe je de beste oplossing biedt voor een geconstateerd functioneringsprobleem? Wat is het standaardmedicijn; een training of opleiding? Of zijn er andere manieren om medewerkers beter te maken?

Lees bericht