Naar overzicht
Algemeen | 14-03-2023

35 Leerwerkloketten organiseren in april de Maand van Leren en Werken. Gedurende de maand organiseren wij extra activiteiten om iedereen met loopbaanvragen op laagdrempelige manier van advies te voorzien. “Welke stappen moet ik zetten om plezier te houden in mijn werk? Welk beroep past het best bij mij? Ik wil graag iets anders doen, maar ik weet niet wat.” Dit zijn zomaar wat vragen waarmee wij van het Leerwerkloket dagelijks aan de slag gaan. Met hulp van het Leerwerkloket krijgen je meer grip op je loopbaan. 

In Fryslan gaan we het volgende aanbieden:

1. Wandelcoaching

Wil je een switch maken in je loopbaan, maar weet je niet hoe? Ervaar je belemmeringen in je leven, waar je verandering in wilt aanbrengen? Heb je al helder wat je wilt gaan doen, maar onderneem je nog geen actie? Zijn er in je huidige werksetting strubbelingen met collega’s of leidinggevenden of merk je dat jouw functie niet meer zo goed bij jou past? Wandelcoaching heeft grote voordelen, je bent letterlijk uit je situatie, de natuur prikkelt onze zintuigen en zorgt voor ontspanning. Samen met een betrokken coach trek je de natuur in en kijken we samen met jou naar je loopbaanvraag .

Diverse bosrijke wandellocaties in Friesland (0.a. Leeuwarden en Oranjewoud)

Doel

Bij wandelcoaching ga je individueel aan de slag met loopbaanvragen. Jouw loopbaanvraag staat centraal.

Aanmelden?

Kom in beweging, geniet van de natuur en meld je aan via : fryslan@leerwerkloket.nl Geeft bij je aanmelding aan op welke locatie je graag wil wandelen. Na aanmelding neemt een van onze loopbaanadviseurs contact met je op.

2. Een overstap maken naar de sector Zorg & Welzijn 

Wil jij werken, leren of werkend-leren in de Zorg & Welzijn? Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor een nieuwe (leer)baan in de sector Zorg & Welzijn? Op maandag 17 april om 15.30 uur in dbieb Leeuwarden kun je de informatiebijeenkomst ‘Een overstap maken naar de Zorg & Welzijn’ bijwonen.  

Samen met een werkgever en Zorgplein Noord geven we antwoord op vragen zoals: 

  • Hoe ziet de regionale arbeidsmarkt eruit voor Zorg & Welzijn?  
  • Welke (kansrijke) beroepen zijn er?
  • Welke vaardigheden en skills zijn belangrijk in deze sector?  
  • Als je wilt overstappen naar de Zorg & Welzijn, wat kun je dan zelf doen?

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via ons contactformulier op onze website. Je ontvangt dan een uitnodiging. Meld je snel aan, want vol is vol!

Kun je niet op 17 april om 15.30 uur, dan kun je via onze website ook een persoonlijk loopbaanadviesgesprek aanvragen met 1 van onze loopbaan-scholingsadviseurs.

Delen

Gerelateerde berichten

Kom je er niet helemaal uit, óf
wil je graag de mening van één van onze adviseurs?

Dat is begrijpelijk! Gelukkig hebben wij hier een team van experts die jou graag op weg helpen. 

Je kunt het contactformulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Wil je graag meteen iemand spreken? Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 17 uur bereiken via telefoonnummer 06-59947752.  

Neem contact op