Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 15-02-2022

Er is veel vraag naar technisch personeel. Ben jij bekend met Servicepunt Techniek (SPT) Noord? Ze helpen je graag mee bij het vinden van een passende baan. Ook bieden ze ondersteuning bij verdere oriëntatie of scholing. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Ben jij:

  • Werknemer in de technische sector en op zoek naar een andere baan?
  • Werkzoekend en wil je graag (weer) aan het werk in de techniek?
  • Werkzaam in een andere branche, maar toe aan een nieuwe uitdaging en lijkt werken in techniek je aantrekkelijk?

Dan helpen ze je graag verder met:

  • Zoeken naar passende vacature.
  • Regelen van een kennismakingsgesprek bij een technisch bedrijf via ons netwerk.
  • Inventariseren van de mogelijkheden.
  • Nemen van doelgerichte stappen.
  • Vinden van passende scholing (en regelen van de kosten die hieraan verbonden zijn).
  • Het voorbereiden van een sollicitatiegesprek met de werkgever.


Het is werkgevers wat waard om goed personeel aan te kunnen nemen. Wil je aan de slag in de techniek, maar heb je nog niet de juiste opleiding? Voor het volgen van een passende opleiding of training zijn forse vergoedingen beschikbaar. Vraag vooral naar de mogelijkheden. Kom je er niet helemaal uit? Dan is er een arbeidsmarktcoach beschikbaar om samen met jou te zoeken naar een passende opleiding.

Voor meer informatie ga naar www.spt-noord.nl  en onderzoek wat jou mogelijkheden zijn! 

Zit je nog in de oriëntatiefase en weet je nog niet zeker of de techniek wel wat voor jou is, dan kan je ook altijd met een van de coaches van het leerwerkloket een gesprek aan gaan. We helpen je graag verder. 


Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen | 03-23-2022

April is de maand van Leren en Werken

35 Leerwerkloketten organiseren in april de Maand van Leren en Werken. Gedurende de maand organiseren wij extra activiteiten om iedereen met loopbaanvragen op laagdrempelige manier van advies te voorzien. “Welke stappen moet ik zetten om plezier te houden in mijn werk? Welk beroep past het best bij mij? Ik wil graag iets anders doen, maar ik weet niet wat.” Dit zijn zomaar wat vragen waarmee wij van het Leerwerkloket dagelijks aan de slag gaan. Met hulp van het Leerwerkloket krijgen je meer grip op je loopbaan. 

Online Workshop Loopbaanoriëntatie 

Je doet al jaren hetzelfde werk of je zit al e...

Lees bericht

Algemeen | 03-15-2022

Het verhaal van Marco

Vier op de tien zzp’ers hebben op dit moment minder inkomen dan voor de crisis. Sommigen leven op bijstandsniveau. Als Leerwerkloket spreken we regelmatig zzp’ers die het zwaar hebben. 

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 03-08-2022

Stap budget - tweede tijd vak start per 1 mei

Vanaf 1 maart is het mogelijk een  STAP-budget van maximaal 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Vanaf deze datum hebben, in 2 dagen tijd, 35.000 mensen via het digitale portaal van UWV een STAP-budget aangevraagd! Het is zo snel gegaan dat het beschikbaar gestelde budget, voor dit eerste tijdvak volledig is benut. Maar niet getreurd, dit jaar zijn er vijf aanvraagtijdvakken – om de twee maanden – waarin het STAP-budget kan worden aangevraagd.  Op de volgende momenten start er in 2022 een nieuwe aanvraagperiode: 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november. 

Vanaf 1 mei is de start ...

Lees bericht