Naar overzicht
Algemeen | 15-03-2022

Vier op de tien zzp’ers hebben op dit moment minder inkomen dan voor de crisis. Sommigen leven op bijstandsniveau. Als Leerwerkloket spreken we regelmatig zzp’ers die het zwaar hebben. 

In de loop van 2021 trok het werk gelukkig weer aan. Maar om te voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften voor steigerbouwers, moest opnieuw een training gevolgd worden. “Helaas was mijn spaarpot zo goed als leeg, dat zou mij veel klanten gaan kosten…”. Via internet kwam deze steigerbouwer het Leerwerkloket Fryslân tegen en besloot contact op te nemen.

“In een persoonlijk gesprek met een adviseur heb ik mijn verhaal kunnen delen, ik voelde mij echt gehoord. Zelf had ik helemaal geen weet van mogelijkheden tot financiering van de verplichte training.” Na dit gesprek is gezamenlijk een aanvraag ingediend bij een andere instantie. “Toen de adviseur mij wat later opbelde en vertelde dat de financiering rond was, was ik enorm opgelucht. Ik kreeg letterlijk meer lucht!” Inmiddels is de training afgerond en heeft deze steigerbouwer het benodigde certificaat om zijn werk weer veilig en volgens de regels uit te kunnen voeren. Zijn bedrijf zit weer in de lift.

Of hij anderen zou aanraden contact op te nemen met het Leerwerkloket? “Het Leerwerkloket heeft mij echt geholpen door te luisteren en de juiste vragen te stellen. Zij hebben mij geholpen door hun kennis van de arbeidsmarkt en financieringsmogelijkheden voor opleidingen. En de hulp bij de aanvraag, heeft ervoor gezorgd dat ik snel kon starten met de training en nu weer lekker met mijn eigen bedrijf aan de slag kan!”
Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen | 03-23-2022

April is de maand van Leren en Werken

35 Leerwerkloketten organiseren in april de Maand van Leren en Werken. Gedurende de maand organiseren wij extra activiteiten om iedereen met loopbaanvragen op laagdrempelige manier van advies te voorzien. “Welke stappen moet ik zetten om plezier te houden in mijn werk? Welk beroep past het best bij mij? Ik wil graag iets anders doen, maar ik weet niet wat.” Dit zijn zomaar wat vragen waarmee wij van het Leerwerkloket dagelijks aan de slag gaan. Met hulp van het Leerwerkloket krijgen je meer grip op je loopbaan. 

Online Workshop Loopbaanoriëntatie 

Je doet al jaren hetzelfde werk of je zit al e...

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 03-08-2022

Stap budget - tweede tijd vak start per 1 mei

Vanaf 1 maart is het mogelijk een  STAP-budget van maximaal 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Vanaf deze datum hebben, in 2 dagen tijd, 35.000 mensen via het digitale portaal van UWV een STAP-budget aangevraagd! Het is zo snel gegaan dat het beschikbaar gestelde budget, voor dit eerste tijdvak volledig is benut. Maar niet getreurd, dit jaar zijn er vijf aanvraagtijdvakken – om de twee maanden – waarin het STAP-budget kan worden aangevraagd.  Op de volgende momenten start er in 2022 een nieuwe aanvraagperiode: 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november. 

Vanaf 1 mei is de start ...

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 02-15-2022

Kansen verzilveren voor technisch vakmanschap

Er is veel vraag naar technisch personeel. Ben jij bekend met Servicepunt Techniek (SPT) Noord? Ze helpen je graag mee bij het vinden van een passende baan. Ook bieden ze ondersteuning bij verdere oriëntatie of scholing. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Lees bericht