Naar overzicht
Algemeen | 15-03-2022

Vier op de tien zzp’ers hebben op dit moment minder inkomen dan voor de crisis. Sommigen leven op bijstandsniveau. Als Leerwerkloket spreken we regelmatig zzp’ers die het zwaar hebben. 

In de loop van 2021 trok het werk gelukkig weer aan. Maar om te voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften voor steigerbouwers, moest opnieuw een training gevolgd worden. “Helaas was mijn spaarpot zo goed als leeg, dat zou mij veel klanten gaan kosten…”. Via internet kwam deze steigerbouwer het Leerwerkloket Fryslân tegen en besloot contact op te nemen.

“In een persoonlijk gesprek met een adviseur heb ik mijn verhaal kunnen delen, ik voelde mij echt gehoord. Zelf had ik helemaal geen weet van mogelijkheden tot financiering van de verplichte training.” Na dit gesprek is gezamenlijk een aanvraag ingediend bij een andere instantie. “Toen de adviseur mij wat later opbelde en vertelde dat de financiering rond was, was ik enorm opgelucht. Ik kreeg letterlijk meer lucht!” Inmiddels is de training afgerond en heeft deze steigerbouwer het benodigde certificaat om zijn werk weer veilig en volgens de regels uit te kunnen voeren. Zijn bedrijf zit weer in de lift.

Of hij anderen zou aanraden contact op te nemen met het Leerwerkloket? “Het Leerwerkloket heeft mij echt geholpen door te luisteren en de juiste vragen te stellen. Zij hebben mij geholpen door hun kennis van de arbeidsmarkt en financieringsmogelijkheden voor opleidingen. En de hulp bij de aanvraag, heeft ervoor gezorgd dat ik snel kon starten met de training en nu weer lekker met mijn eigen bedrijf aan de slag kan!”




Delen

Gerelateerde berichten

Kom je er niet helemaal uit, óf
wil je graag de mening van één van onze adviseurs?

Dat is begrijpelijk! Gelukkig hebben wij hier een team van experts die jou graag op weg helpen. 

Je kunt het contactformulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Wil je graag meteen iemand spreken? Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 17 uur bereiken via telefoonnummer 06-59947752.  

Neem contact op