Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 12-04-2023

Erik van Kammen heeft na 20 jaar werken bij Jan Sikkes stoffen en gordijnen in Leeuwarden, besloten om een carrièreswitch te maken. Hij was op zoek naar meer voldoening in zijn werk en wilde graag iets doen waar zijn hart lag. Erik vertelt: "Het was een veilige werkplek met leuke collega's, maar ik wilde soms wel net iets meer van betekenis zijn."

Na een financieel aanbod van zijn werkgever om te stoppen bij de winkel, besloot Erik dieper na te denken over wat hij echt wilde in het leven. Hij kwam tot de conclusie dat werken in de zorg hem erg aansprak. Hij nam contact op met het leerwerkloket en kwam in contact met Ruth Karakaya van Leerwerkloket Fryslân. Erik vertelt over zijn gesprek met Ruth: "Ik vertelde dat ik al een kans had op een nieuwe baan, maar niet een baan waar mijn hart lag."

Ruth gaf Erik het advies om eerst goed uit te zoeken wat hij wilde. Ze besloten een interesse- en capaciteitentest te doen. De uitslag gaf Erik niet alleen bevestiging, maar ook veel zelfvertrouwen. "Ik merkte dat ik hierdoor ook weer zin kreeg om te gaan leren”, aldus Erik. Via een klant van zijn voormalig werkgever kreeg Erik contact met Alliade in Beetsterzwaag. Hier mocht hij een dag meedraaien om te kijken of het iets voor hem was.

Erik was meteen enthousiast over werken met verstandelijk gehandicapten. Hij vond het heel waardevol werk met prachtige, lieve mensen. Erik is gestart met een BBL-traject begeleider maatschappelijke zorg. Het UWV was bereid om boeken en schoolgeld voor hem te betalen en hij is in december alvast als vrijwilliger begonnen bij Alliade. Op deze manier deed hij alvast wat werkervaring op.

Nu, een paar maanden verder, is het nog wel wennen aan het nieuwe werk voor Erik, want alles is nieuw. Maar het is een prachtige uitdaging en hij leert elke dag. Erik: "Het maakt me als mens veelzijdiger en het voelt erg goed om te doen waar mijn hart ligt."

Het leerwerkloket heeft voor dat stukje extra motivatie en net dat steuntje in de rug gezorgd om zo ver te komen. Erik is Leerwerkloket Fryslân enorm dankbaar. Hij besluit zijn verhaal met deze woorden: "Het is nooit te laat om te doen wat je echt wilt. Durf te dromen en ga ervoor. Het Leerwerkloket kan je helpen om jouw dromen te verwezenlijken.”

Delen

Gerelateerde berichten

Kom je er niet helemaal uit, óf
wil je graag de mening van één van onze adviseurs?

Dat is begrijpelijk! Gelukkig hebben wij hier een team van experts die jou graag op weg helpen. 

Je kunt het contactformulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Wil je graag meteen iemand spreken? Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 17 uur bereiken via telefoonnummer 06-59947752.  

Neem contact op