Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 08-03-2022

Vanaf 1 maart is het mogelijk een  STAP-budget van maximaal 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Vanaf deze datum hebben, in 2 dagen tijd, 35.000 mensen via het digitale portaal van UWV een STAP-budget aangevraagd! Het is zo snel gegaan dat het beschikbaar gestelde budget, voor dit eerste tijdvak volledig is benut. Maar niet getreurd, dit jaar zijn er vijf aanvraagtijdvakken – om de twee maanden – waarin het STAP-budget kan worden aangevraagd.  Op de volgende momenten start er in 2022 een nieuwe aanvraagperiode: 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november. 

Vanaf 1 mei is de start het tweede tijdvak en is er weer STAP-budget beschikbaar.

Stap budget aanvragen 

Per 1 mei kan je weer het stap budget aanvragen. Dit kan via https://www.stapuwv.nl/stap/p/voorportaal zorg dat je er bij bent. 


De aanvraag in 5 stappen:

1. Meld je aan voor een opleiding, cursus of training die vermeld staat in het scholingsregister stapuwv.nl 

2. Ontvang STAP een aanmeldingsbewijs, deze ontvang je automatisch een digitaal van de opleider. 

3. Aanvragen STAP-budget - Ga nu naar het STAP-portaal van UWV stapuwv.nl, vraag een STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs. 

4. STAP-budget wordt uitbetaald - Na goedkeuring van het UVW wordt het STAP-budget als voorschot uitbetaald aan de opleider en kun je je ontwikkelen in je werk. 

5. Start opleiding, cursus of training - Binnen 3 maanden na afloop van de opleiding, cursus of training controleert UWV of de scholing is afgerond en of aan alle verplichtingen voor de subsidieregeling is voldaan 

Delen

Gerelateerde berichten