Naar overzicht
Werkgever | 27-01-2020

Ontwikkelen maatwerk leertraject

Je bent werkgever en ziet dat er iets moet gebeuren. Je beste medewerkers stappen over naar de concurrent, je vacatures staan lang open en het zittende personeel functioneert niet optimaal. Hoe houd je je medewerkers optimaal geïnformeerd met de voortdurende digitale, technologische en globale ontwikkelingen. Je wilt als organisatie tenslotte de beste producent of dienstverlener blijven?

Opleiden en ontwikkelen van personeel kan je op veel fronten helpen. Medewerkers worden beter in hun vak, weten zich gewaardeerd, voelen zich verantwoordelijker en raken meer betrokken bij de organisatie. En elk onderzoek toont aan dat opgeleide medewerkers productiever zijn en minder vaak verzuimen. Onnodig om te vermelden wat dit voor de bedrijfsresultaten betekent.

Maar hoe zorg je dat je medewerkers zich op een manier ontwikkelen die past bij wat jouw organisatie op dat moment nodig heeft. In onderstaand model zie je de aspecten die je tegenkomt bij het ontwikkelen van een maatwerktraject.


Heb je hulp nodig bij het vaststellen van ontwikkelbehoefte of maatwerk leertrajecten. Neem contact op met Leren en Werken Fryslân, we adviseren kosteloos en vrijblijvend.

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 05-23-2022

Klanttevredenheidsonderzoek 2021 - prachtig resultaat voor Leerwerkloket Fryslân

Klanten waarderen de dienstverlening van het Leerwerkloket Fryslân met een 8,9!

“Ik ben goed geholpen met het zoeken naar mogelijkheden die voor mij haalbaar zijn. Door middel van testen en gesprekken weet ik nu wat ik graag wil gaan doen. Ook zijn ze erg flexibel met het inplannen van de gesprekken.”

Belangrijk leerpunt: Het Leerwerkloket is er voor alle inwoners van Friesland. Het onderzoek heeft aangetoond dat bijna de helft (46%) van de klanten via een gemeente of het UWV bij het Leerwerkloket komt. Zij vertegenwoordigen nog geen 5% van de beroepsbevolking. De werkenden (de andere 95%) wet...

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 03-08-2022

Stap budget - tweede tijd vak start per 1 mei

Vanaf 1 maart is het mogelijk een  STAP-budget van maximaal 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Vanaf deze datum hebben, in 2 dagen tijd, 35.000 mensen via het digitale portaal van UWV een STAP-budget aangevraagd! Het is zo snel gegaan dat het beschikbaar gestelde budget, voor dit eerste tijdvak volledig is benut. Maar niet getreurd, dit jaar zijn er vijf aanvraagtijdvakken – om de twee maanden – waarin het STAP-budget kan worden aangevraagd.  Op de volgende momenten start er in 2022 een nieuwe aanvraagperiode: 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november. 

Vanaf 1 mei is de start ...

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 02-15-2022

Kansen verzilveren voor technisch vakmanschap

Er is veel vraag naar technisch personeel. Ben jij bekend met Servicepunt Techniek (SPT) Noord? Ze helpen je graag mee bij het vinden van een passende baan. Ook bieden ze ondersteuning bij verdere oriëntatie of scholing. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Lees bericht