Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 13-10-2021

STAP-budget, wat moet je weten?

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een budget van maximaal € 1.000 aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Deze vergoeding heet Stimulans Arbeidsmarktpositie-budget (STAP-budget). Hiermee wil de overheid mensen helpen zich te ontwikkelen en om hun positie te verbeteren.   De huidige belastingaftrek voor studiekosten (scholingsuitgaven) komt  hiermee vanaf belastingjaar 2022 te vervallen. Het STAP-budget dat hiervoor in de plaats komt is een beperkter uitgavenregeling.  Let op: Tussen 1 januari 2022 en 1 maart 2022 is er dus tijdelijk geen fiscale scholingsaftrek en ook nog geen STAP-budget.

De aanvraag van het STAP-budget kan vanaf 1 maart 2022 via het STAP-portaal van UWV. UWV controleert en betaalt na goedkeuring het budget rechtstreeks aan de opleider. 


 

Welke scholing valt onder de regeling? 

Alleen scholen die staan geregistreerd in het STAP-scholingsregister komen in aanmerking voor een vergoeding.

Hiervoor heeft de opleider een van deze vier erkenningen nodig:

  • De opleider is erkend door het ministerie van OCW.
  • De opleider beschikt over het NRTO-keurmerk.
  • De opleider biedt opleidingen aan die leiden tot een door het NCP NLQF ingeschaalde kwalificatie.
  • De opleider is erkend door een sector- of brancheorganisatie.
Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 05-23-2022

Klanttevredenheidsonderzoek 2021 - prachtig resultaat voor Leerwerkloket Fryslân

Klanten waarderen de dienstverlening van het Leerwerkloket Fryslân met een 8,9!

“Ik ben goed geholpen met het zoeken naar mogelijkheden die voor mij haalbaar zijn. Door middel van testen en gesprekken weet ik nu wat ik graag wil gaan doen. Ook zijn ze erg flexibel met het inplannen van de gesprekken.”

Belangrijk leerpunt: Het Leerwerkloket is er voor alle inwoners van Friesland. Het onderzoek heeft aangetoond dat bijna de helft (46%) van de klanten via een gemeente of het UWV bij het Leerwerkloket komt. Zij vertegenwoordigen nog geen 5% van de beroepsbevolking. De werkenden (de andere 95%) wet...

Lees bericht

Algemeen | 03-23-2022

April is de maand van Leren en Werken

35 Leerwerkloketten organiseren in april de Maand van Leren en Werken. Gedurende de maand organiseren wij extra activiteiten om iedereen met loopbaanvragen op laagdrempelige manier van advies te voorzien. “Welke stappen moet ik zetten om plezier te houden in mijn werk? Welk beroep past het best bij mij? Ik wil graag iets anders doen, maar ik weet niet wat.” Dit zijn zomaar wat vragen waarmee wij van het Leerwerkloket dagelijks aan de slag gaan. Met hulp van het Leerwerkloket krijgen je meer grip op je loopbaan. 

Online Workshop Loopbaanoriëntatie 

Je doet al jaren hetzelfde werk of je zit al e...

Lees bericht

Algemeen | 03-15-2022

Het verhaal van Marco

Vier op de tien zzp’ers hebben op dit moment minder inkomen dan voor de crisis. Sommigen leven op bijstandsniveau. Als Leerwerkloket spreken we regelmatig zzp’ers die het zwaar hebben. 

Lees bericht