Werknemer

De arbeidsmarkt is in beweging en banen voor het leven worden steeds zeldzamer. Dat kan voor sommige mensen lastig zijn. Tegelijkertijd biedt het ook kansen. Wie open staat voor verandering en bereid is zich te blijven ontwikkelen, blijft een sterke speler op de arbeidsmarkt. Klinkt goed? Kijk hoe je het doet!

img

Wat is jouw loopbaanplan?

Haal je nog energie uit je huidige baan? Weet je eigenlijk hoe het toekomstperspectief van jouw functie eruit ziet? Denk je wel eens over een andere functie in het bedrijf waar je nu werkt? Zo ja, weet je dan wat je daarvoor nodig hebt? 

Of... droom je (stiekem of luidkeels) van iets totaal nieuws? Blijf niet dromen, maak ze realiteit!

Toekomstdromen onder de loep!

Ken jij jouw kwaliteiten? Ken je je mogelijkheden?

Fantaseer jij wel eens over een stapje hogerop? Of over een heel andere functie in hetzelfde bedrijf? Of - waarom niet - over een baan in een totaal andere sector? 

En wat doe je daarna? Wakker worden en gewoon weer naar je werk gaan? Bijvoorbeeld omdat je dan precies weet waar je aan toe bent, of omdat je niet goed weet wat jouw mogelijkheden zijn?

Doe eens gek. Laat je even meenemen door je fantasie. Klik op de button hieronder en kijk op de Beroepenvinder waar jij goed in bent (competenties). Geef aan welke sector jou leuk lijkt en bekijk de beroepen die passen bij wat jij kunt en wilt. Daarna wordt het spannend. Want misschien ligt die kans veel dichterbij dan je had gedacht.

Waar ben ik goed in?

leerwerkbaan techniek photo-1530191601183-4de2969575ad
shutterstock_1332825530

Welke baankansen zijn er?

Weet je wat jouw kansen zijn in de sector waar je op dit moment rondkijkt? Is er genoeg werk? Als je dat niet zeker weet, kijk dan eens om je heen voor vacatures in jouw regio. Als blijkt dat de sector waarin jij nu zoekt (bijna) geen werk heeft, kun je je energie steken in een sector die wél werk voor jou heeft. Op werk.nl zie je in welke sectoren en beroepen de kans op werk (heel) goed is. Kijk eens op de site! Kijk welke 'kansberoepen' er zijn. Misschien zit jouw droombaan er wel tussen!

Wat zijn mijn baankansen?


Hoe zit het met de kosten? 

Er zijn veel regelingen voor mensen die hun mogelijkheden willen verkennen en hun kansen willen vergroten. Heb je wel eens gehoord van de Transitievergoeding, het Levenlanglerenkrediet, de Startersbeurs of Ambacht Nederland? Zo’n regeling helpt jou, met geld en/of begeleiding om iets anders te proberen en je kansen te vergroten.

Zo zijn er nog meer regelingen. Benut ze! 

Klik voor meer informatie

200204-140211-FRYSLAN-THEPLACETOBIBI-2348-HR

Wat kun jij nu doen voor jouw toekomst?

Stel, je weet dat jouw werkzaamheden in de toekomst worden geautomatiseerd. Of dat je hetzelfde werk niet nog vijf jaar wilt gaan doen. Weet je wat je kunt doen om nieuwe kansen voor jezelf te creëren? 

Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je de juiste diploma's of certificaten hebt? Of hoe je op kunt vallen tussen al die andere sollicitanten?

Vaak is er veel mogelijk om toch die papieren of werkervaring te verkrijgen. Bijvoorbeeld door een deeltijdstudie naast je baan, of met een werkervaringsplek. 

Hoe kan ik leren naast een baan?

Heb je niet het juiste diploma voor een baan die je aanspreekt, maar wel de juiste ervaring? Misschien is het dan mogelijk om een Ervaringscertificaat te verkrijgen. 

Hoe kom ik aan een Ervaringscertificaat? 

Wil jij weten hoe je op een originele manier kunt opvallen tussen al die andere sollicitanten?

Maak je eigen personal brand


Kom je er niet helemaal uit of wil je graag de mening van één van onze adviseurs?

Dat is begrijpelijk! Het is ook lastig, maar gelukkig hebben wij hier een team van experts zitten die jou graag op weg helpen. Je kunt het contactformulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Als je liever wat sneller een reactie wilt hebben, dan kun je (tijdens openingstijden) ook met ons bellen of chatten.

Neem contact op