Heb je een vraag? Vind hier je antwoord!

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Zit het antwoord op jouw vraag er toch niet tussen, neem dan contact op en wij helpen je zo snel mogelijk verder!

 • Wat houdt de scholingsplicht voor werkgevers in?

  Je bent als werkgever verplicht om je medewerkers te scholen. Ten eerste zodat ze hun functie goed kunnen uitoefenen, ten tweede zodat ze zich ontwikkelen en breed inzetbaar worden. Dreigt er ontslag? Dan moet je onderzoeken of je een werknemer kunt omscholen voor herplaatsing in een andere functie. Als je als werkgever de scholingsplicht niet nakomt, dan kan een ontslagprocedures onnodig tijdrovend en kostbaar worden. Onder bepaalde voorwaarden kun je de scholingskosten in mindering brengen op een eventuele transitievergoeding.

 • Waarom zou ik mijn medewerkers opleiden; straks gaan ze naar mijn concurrent?

  Je bent als werkgever een stuk aantrekkelijker als je goede ontwikkelmogelijkheden biedt. Daarmee trek je talent aan en blijven de beste medewerkers juist bij jou werken. Onderzoek toont aan dat bedrijven met een goed opleidingsklimaat meer bevlogen medewerkers hebben die minder verzuimen en betere prestaties leveren.

 • Ik wil een erkend leerbedrijf worden, wat moet ik doen?

  Via de SBB kun je u een erkend leerbedrijf worden. Je moet eerst een korte vragenlijst invullen. Dan zie je wat er nodig is om de aanvraag tot een succes te maken. Vervolgens kun je direct doorgaan met de echte aanvraag. Een adviseur praktijkleren van SBB neemt contact met je op, om de aanvraag te bespreken. Klik hier om naar de SBB site te gaan.

 • Waarom zou ik me als werkgever bij Leren en Werken Fryslân melden?

  Wij zijn het enige onafhankelijke, kosteloze, vrijblijvende en deskundige adviespunt op het gebied van leren en werken. Of het nu gaat om strategisch HR-beleid, het opzetten van maatwerk leertrajecten, scholingsmogelijkheden bij bekostigde of private opleiders, ontwikkelingen in de branche of financieringsmogelijkheden, wij hebben alle kennis in huis. Zonder enig commercieel/zakelijk belang.

Kom je er niet helemaal uit, óf
wil je graag de mening van één van onze adviseurs?

Dat is begrijpelijk! Gelukkig hebben wij hier een team van experts die jou graag op weg helpen. 

Je kunt het contactformulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Wil je graag meteen iemand spreken? Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 17 uur bereiken via telefoonnummer 06-59947752.  

Neem contact op