NL Leert Door Werkgevers

Als werkgever wil je kundige en gemotiveerde mensen op de juiste plek. Hiervoor is scholing en ontwikkeling van je werknemers essentieel. Ontwikkeling van jouw werknemers brengt je organisatie naar een hoger niveau en verhoogt de productiviteit. Het motiveert en bindt medewerkers.

Gratis ontwikkeladviezen voor jouw werknemers

Het werk verandert voor veel mkb-bedrijven. Om werknemers in het mkb te helpen zich hier tijdig op voor te bereiden, start de overheid de regeling NL Leert Door. Vanaf 1 december kunnen jouw werknemers gratis ontwikkeladvies krijgen. Dit geeft hen inzicht in hun persoonlijke mogelijkheden op de arbeidsmarkt!

200204-135214-FRYSLAN-THEPLACETOBIBI-2272-HR

Gratis scholingstrajecten

Jouw werknemers kunnen dit najaar ook gratis (online) scholingstrajecten volgen. Zij kunnen kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Een ideale manier voor werknemers om hun kennis of skills uit te breiden en te updaten. Bijvoorbeeld als de werkzaamheden en werkprocessen binnen jouw bedrijf veranderen. Ook handig: de subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten wordt gedaan door de adviseur of opleider.

Wil jij gratis loopbaanadvies of (bij)scholing voor jouw werknemers? Ga naar de website van Hoe Werkt Nederland voor meer informatie. 

Kom je er alleen niet uit? Neem dan contact op met Leerwerkloket Fryslân. 

Over NL Leert Door

Vanaf 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen. Dit tweede noodpakket is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen, zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Om werkgevers en werknemers hierbij te helpen, introduceert het kabinet de regeling NL Leert Door. Vanuit deze regeling is €50 miljoen euro beschikbaar voor gratis ontwikkeladvies en gratis (online) scholing. Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van het belang van leren en ontwikkelen. NL leert door helpt werkenden en werkzoekenden zich voor te bereiden op (ander) werk. NL leert door is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


200204-134926-FRYSLAN-THEPLACETOBIBI-2250-HR
200204-135530-FRYSLAN-THEPLACETOBIBI-2305-HR

SLIM-Regeling

Wil je een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan voor jouw hele bedrijf? Dat kan! Vanaf september kun je hiervoor ook gebruikmaken van de SLIM-regeling. Met de SLIM-regeling kunnen mkb-ondernemers maximaal € 24.999 subsidie krijgen voor maatregelen gericht op opleiden en ontwikkelen. Zoals het in kaart brengen van scholings- en opleidingsbehoeften in jouw onderneming. Ook het oprichten van een bedrijfsschool en het aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg komen in aanmerking voor subsidie. 

Je kunt als werkgever gebruikmaken van meerdere financiële regelingen. Alle regelingen vind je hier

Neem contact op

Heb jij vragen over NL Leert Door? Of kan je wel wat hulp en advies gebruiken bij het aanvragen van financiële regelingen? Neem dan contact met ons op! 


Kom je er niet helemaal uit, óf
wil je graag de mening van één van onze adviseurs?

Dat is begrijpelijk! Gelukkig hebben wij hier een team van experts die jou graag op weg helpen. 

Je kunt het contactformulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Wil je graag meteen iemand spreken? Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 17 uur bereiken via telefoonnummer 06-59947752.  

Neem contact op