Naar overzicht
Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 23-11-2021

Fryske Talinten! Pak je kans!


Heb je niet het juiste diploma, maar wel de juiste ervaring? Misschien is het valideringstraject dan wel iets voor jou! 

Heel vaak weten mensen niet wat hun kwaliteiten zijn. Het werk dat ze doen en de kwaliteiten die ze daarin laten zien vinden ze vaak ‘heel logisch’. Maar dat is het juist niet! Een werkgever wil graag weten waar jij goed in bent. Welke kwaliteiten je bezit en hoe je deze inzet. Om meer zicht te krijgen in je kwaliteiten kunt je een Competentietraject doorlopen. Competenties zijn vergelijkbaar met kwaliteiten: het is een verzameling van al je kennis, vaardigheden, gedrag en motivatie.

Wat is het valideringstraject?

Tijdens dit traject maak je je competenties inzichtelijk. Dat doet je door te vertellen over je (werk)ervaring en documenten te verzamelen. Hierbij maakt je gebruik van het doelprofiel voor Fryske Talinten. Dit doelprofiel bestaat uit een aantal competenties die nu én in de toekomst voor jezelf en  je werkgever belangrijk zijn. Tijdens het traject bekijken we op welke manier  je deze competenties al toepast en waar jij je nog verder in kan ontwikkelen. We maken hierbij gebruik van een digitaal portfolio die ook na het traject voor jou beschikbaar blijft. Je zal al snel tot de conclusie komen dat je meer kan dan je denkt. Het valideringstraject leidt uiteindelijk tot een Competentiebewijs. Met dit bewijs kun je jezelf  beter presenteren bij een werkgever en actief nadenken over uw eigen ontwikkeling.

Het Competentietraject voor Fryske Talinten is een project van het Leerwerkloket Fryslân in samenwerking met Libereaux. Bel (06-59947752) of mail met ons om direct werk te maken van jouw talenten!


Delen

Gerelateerde berichten