Naar overzicht
Werkende en Werkzoekende | 27-01-2020

Social Employability

Social is belangrijk tegenwoordig. Je komt het tegen in Social Media, Social Learning, Social Business en vast met nog veel meer toevoegingen. Opmerkelijk dat het begrip Social eigenlijk altijd inhoud krijgt door het gebruik van digitale tools en online community’s. Zo is de huidige generatie bekende Nederlanders groot geworden via Social Media. Zij zijn daarmee hèt voorbeeld van social employability.

Wanneer ben ik social employable?

Social Employable ben je als met jouw expertise zichtbaar bent op Social Media en dat je je netwerk gebruikt om onder de aandacht te komen. Van een publiek, maar daarmee ook van potentiële klanten en werkgevers. Hierbij moet je je natuurlijk bewust zijn van de manier waarop je je online positioneert en op wie je je daarbij richt. Een relevant netwerk opbouwen en gevonden worden via Google bepaalt jouw toekomstige succes.

Tips

Zichtbaar zijn is één, maar wie je vindt moet natuurlijk wel geïnteresseerd raken. Met de volgende tips vergroot je de kans om social employable te worden:

1. Zet jezelf in ontwikkelstand. Door jezelf continu te verbeteren op het gebied van kennis, vaardigheden en houding blijf je actueel en relevant. Let op trends en wees je bewust van de gevolgen van globalisering en digitalisering.
2. Volg de ontwikkelingen in je vakgebied en mogelijk nieuwe functie-eisen voor je huidige of gewenste functie. Door up-to-date te zijn blijf je een interessante werknemer voor je huidige werkgever en word je een goede kandidaat voor toekomstige werkgevers.
3. Verdiep je in Social Media, weet welke tool waarvoor dient en op welke Social jij de mensen vindt die jij wilt bereiken.
4. Begrijp wat je kunt doen om jezelf te onderscheiden, jezelf interessant te maken. Met andere woorden; etaleer jouw unieke persoonlijkheid. Zoek onderwerpen waarop je wilt uitblinken en waar je expert in wilt worden. Laat dit zien via Social Media: word een bron van informatie, word lid van groepen of plaats comments.

Maar wat wordt mijn Personal brand?

Vind je het nog lastig om te bepalen waar je kracht ligt of waarop je je wilt richten? Mogelijk dat een persoonlijkheidstest, een assessment of een gesprek met een coach je kan helpen. Via 123test.nl is een gratis online competentietest, beroepskeuzetest of persoonlijkheidstest beschikbaar en tegen betaling een aantal uitgebreidere. En als je er niet uitkomt kun je je natuurlijk altijd aanmelden bij Leerwerkloket Fryslân!


Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 05-23-2022

Klanttevredenheidsonderzoek 2021 - prachtig resultaat voor Leerwerkloket Fryslân

Klanten waarderen de dienstverlening van het Leerwerkloket Fryslân met een 8,9!

“Ik ben goed geholpen met het zoeken naar mogelijkheden die voor mij haalbaar zijn. Door middel van testen en gesprekken weet ik nu wat ik graag wil gaan doen. Ook zijn ze erg flexibel met het inplannen van de gesprekken.”

Belangrijk leerpunt: Het Leerwerkloket is er voor alle inwoners van Friesland. Het onderzoek heeft aangetoond dat bijna de helft (46%) van de klanten via een gemeente of het UWV bij het Leerwerkloket komt. Zij vertegenwoordigen nog geen 5% van de beroepsbevolking. De werkenden (de andere 95%) wet...

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 03-08-2022

Stap budget - tweede tijd vak start per 1 mei

Vanaf 1 maart is het mogelijk een  STAP-budget van maximaal 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Vanaf deze datum hebben, in 2 dagen tijd, 35.000 mensen via het digitale portaal van UWV een STAP-budget aangevraagd! Het is zo snel gegaan dat het beschikbaar gestelde budget, voor dit eerste tijdvak volledig is benut. Maar niet getreurd, dit jaar zijn er vijf aanvraagtijdvakken – om de twee maanden – waarin het STAP-budget kan worden aangevraagd.  Op de volgende momenten start er in 2022 een nieuwe aanvraagperiode: 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november. 

Vanaf 1 mei is de start ...

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 02-15-2022

Kansen verzilveren voor technisch vakmanschap

Er is veel vraag naar technisch personeel. Ben jij bekend met Servicepunt Techniek (SPT) Noord? Ze helpen je graag mee bij het vinden van een passende baan. Ook bieden ze ondersteuning bij verdere oriëntatie of scholing. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Lees bericht